logo

 

info
programma
KUNSTENAARS
archief
contact
 
 
 

 

9 Augustus van 16u tot 19u
10-11-12 Augustus van 14u tot 19u
18 Augustus van 16u tot 22u
19 Augustus van 14u tot 19u

2012
jazzenedelogo

Armando Linus Acosta & Academy of film and the arts  -
‘EEN MILJOEN BOMEN VOOR VLAANDEREN’ (2012)  1 min
Twee Eén-minuut-films voor de gelijknamige actie met titels

  1. ‘YOU HAVE A FRIEND IN THE TREES’
  2. ‘TREES, WE’D BE LOST WITHOUT THEM’


Deze reclamespots werden gemaakt voor de vzw ‘Vereniging voor Bos in Vlaanderen’ (thans ‘BOS+’) en werden al vertoond op ‘tv Eén’ en in bioscoopzalen.Lucas BETSENS – ‘PIERRE’ (2012) 5 min 19
Student KASK - Gent
Animatiefilm

Pierre woont alleen in een niemandsland. Daar bouwt hij iedere dag een huis, zodat een hele stad ontstaat. Wanneer de stenen wegvallen, wordt ook zijn dagelijkse routine doorbroken.

Michel Coene - ‘THE FRUIT CONNECTION’ 1980 (5 min)
Experimentele animatiefilm op super8
Het bestaan en de ondergang van mens en fruit.

Saar De Buysere‘mutskinders' 2012
Animatiefilm

Dany  Deprez – ‘LIGHTCATCHER’ (2010)  1 min
Gedigitaliseerde super8-film
Producent: Dany Deprez/ camera: Jan Peeters/ Editing: Yves Sondermeier/ Sound: Jef Nuyttens/ cast:Viktor, Luka, Maya, Tibo, Britt, Ella-Louise, Nina
 Eén-minuut-film
Beschrijving
‘Light Catcher’ is een lichtgedicht. Deze korte super8-film vangt de essentie van film – licht in beweging – en is verder niet voor woorden vatbaar. Het werk kadert in Dany Deprez’ ruimer oeuvre van beeldende articulaties rond het centrale begrip licht.

Jonas Geirnaert – ‘KABOUTER WESLEY – the movies’ 2010 (fragmenten)
Animatiefilm
De avonturen van kabouter W. als grofgebekte, chronisch slecht gehumeurde kleine opdonder met witte baard en rode pinnenmuts.

Pieter Genbrugge‘SIMON’ (2010) 6 min - Nederlands
Fictiefilm - eigen productie – integraal gedraaid in Assenede (o.a. in de Lofts, Trieststraat – in siertuin A. Geys) met Miroslav Broeckx en Ellen Schoeters in de hoofdrollen.
Beschrijving
Simon is een door schuldgevoel aan de drank geraakte jongeman, op zoek naar een uitweg.
Online preview http://vimeo.com/13080082

 

 

Pieter Genbrugge‘DETI’ (2009) 13 min - Taal: Russisch met ondertiteling NL
Non-fictiefilm
Beschrijving
Een korte docu over het leven in een instelling voor mentaal achtergestelde jongens in Zaporozhye, Oekraïne. Over hun dromen, hun toekomst, en hun kansen. En ook over hun moeder, of een moeder, of iemand. Kinderlevens in het Oostblok, in het tijdperk na het IJzeren Gordijn.
Online preview http://vimeo.com/9640406

 

Luc Gobyn – ‘GRAND PALAIS DEUX MILLE DIX’  2011 (13 min 30)
Experimentele film

die ook ik de kerk van Assenede als installatie te zien is.

Deze film exploreert de relatie tussen architectuur en beweging. Hij  neemt de kijker mee langsheen de contouren van de imposante metalen constructie van Le Grand Palais te Parijs en de sacrale sfeer omheen het wereldkampioenschap Schermen 2010 dat daar plaatsvindt. Uitzonderlijk mocht hier gefilmd worden. De Franse degenschermster Laura Flessel staat even in de focus…zie ambieert London 2012!

Fred Maës – ‘MOVE ON’ (1 min 35)
Experimentele film

Fred Maës – ‘KILL CAPTURE’ 2012 (3 min40)
Experimentele film

Renzo Martens – ‘ENJOY POVERTY Episode III’  (2008)  1u 30 – Ondertiteling Nederlands

Atypische docu-reportagefilm, geen kant-en-klare hap maar een ervaring die uitnodigt tot gesprek. Geprojecteerd tijdens de NOCTURNE op zaterdag 18 augustus 2012.
Beschrijving
Episode III, ook bekend als ‘Enjoy Poverty’, naar de neonsculptuur die een belangrijke rol speelt in de film, is de registratie van Renzo Martens’ activiteiten in Kongo. In een epische reis door Kongo’s wouden, slagvelden en instituten start de kunstenaar een emancipatieprogramma op. Dit programma, dat gedoemd lijkt te mislukken, moet de lokale bevolking aanmoedigen om hun voornaamste kapitaal te omarmen: hun armoede.
Deze film is vertoond en tentoongesteld, met veel reactie als gevolg, op de Berlijn Biënnale, het Stedelijk Museum in Amsterdam, Kunsthaus Graz, Tate Modern in Londen, IDFA in Amsterdam, en het Centre Pompidou in Parijs. Episode III is de derde in een serie van drie films die de rol van de camera in een gefilmde wereld onderzoeken. Episode I, de registratie van Martens’ activiteiten in Tsjetsjenië kwam uit in 2003. Voor Episode II is geen releasedatum bekend.

www.youtube.com/results?search-query=renzo+martens

Rudy Nevejans – ‘L’HISTOIRE D’EAU’ ( 2010)  6 min

Poëziefilm in zwart-wit, opgenomen in Assenede.

Kunstzinnige visie op de interactie tussen water en een vrouw.
Won de Bronzen ARSENE (academie Wetteren) en prijs van de jury op het Internationaal onderwater-filmfestival NELOS en draaide reeds in Decascoop Gent.

Jan Peeters & H-tenza – ‘TURN OFF’  (2011) 8 min
CONNECTIE met ASSENEDE
Experimentele film

Turn Off  biedt een ironische terugblik op propagandafilmpjes uit de jaren vijftig en zestig over burgerlijk en militair gebruik van nucleaire energie. Deze found footagefilm dient als videoclip bij het gelijknamige nummer van H-tenza, Franse dj en maker van elektronische en minimalistische muziek.

Online preview: http://vimeo.com/25319471 voor volledige experimentele film

 

Nathalie Teirlinck – ‘ANEMONE’ (2006)  Franstalig
Fictiefilm door de toenmalige derdejaarsstudente KASK, die toen de juryprijs op het IKL en op het Filmfestival van Gent won & nog tal van internationale prijzen in de wacht sleepte. Zij werd toen al de Vlaamse Sofia Coppola genoemd, hoewel zij dit zelf nogal afwuifde.

Een broze, poëtische film over de harde realiteit. Het hoofdpersonage maakte iets vreselijks mee en moet daar getraumatiseerd verder mee leven.
‘Ik vind het interessant om te spelen met narratieve structuren, klank, innerlijke werelden’. De film speelt zich gedeeltelijk af op een kinderfeestje en in een psychiatrische instelling (Gent).

Nathalie Teirlinck – ‘VENUS versus ME’ (2010)  29 min - Nederlands
Producent Emerald Films, Xavier Rombaut
Fictiefilm die o.a. de  Gouden Beer 2010 won te Berlijn, waarmee zij voorgoed internationale erkenning & wildcards kreeg en thans een aanzet neemt tot een langspeelfilm.

Verstrikt in haar gedachtewereld vecht de 12-jarige Marie met het opgroeien. Wanneer haar moeder opdaagt met een nieuwe vriend blijven vele vragen onbeantwoord en blijkt communicatie onmogelijk.
‘De film gaat over opgroeien, over de schemerzone tussen kind en volwassen zijn, over de nood van zo iemand om zich te kunnen spiegelen aan een volwassene, en over het gebrek aan die mogelijkheid. Een kortfilm met laagjes.’(Het Nieuwsblad 31.08.2009)

Nathalie Teirlinck – ‘JULIETTE’ (2007)  19 min - Franstalig/ Nederlandse O.T.
Producent Tim Blancke
Fictiefilm die als afstudeerwerk KASK-Gent opnieuw in de prijzen viel.

Een sluimerende herinnering doet een jonge bruid wankelen. Wanneer het verleden sterker blijkt dan het heden, is er geen weg terug. Een visueel en zintuiglijk onderzoek naar de onbestemdheid van verlangen en verlies; een verlangen om alleen en in de herinnering achter te blijven. De zee te laten nemen wat ze wil.Isabelle Tollenaere – ‘TRICKLAND’ (2010)  18 min
Atypische documentaire
Produced by Marc Didden & Isabelle Tollenaere – Music by Annelies Van Dinter & Jochem Baelus

In Trickland zien we een koppel, gepassioneerd door miniatuur landschappen. Dag in dag uit creëren ze volgens een vaste routine hun eigen kleine wereld. Treinen glijen door het landschap. De zon komt op. Maar waar eindigt de werkelijkheid en begint de maquette?
Winnares Courtisane Gent (2010 en in de kijker 2012), onderscheidingen: Marseille, Berlijn, München, Kasseler Dokfest(DE), Namur, Bilbao (ES), Nijmegen (NL), Brussels Short Festival 2011, Centre Pompidou Paris (FR) 2012, Go Short (NL)2011, Juryprijs Asterfest(MK) 2011 etc.

Koen Van Loocke – ‘GANGA MAYI’ (2011)  

Wanneer een oudere kunstenares een beroerte krijgt, legt de filmmaker over en samen met haar in het ziekenhuis dit document vast met camera, papier en verf. Zij en haar dochter maken in volle devotie voor elkaar, voor de kunst en voor het goddelijke… haar laatste kunstwerk.

Land Van Wynsberge – ‘BUCHEM IM WALD’ (2010)  9 min
Documentaire
Beschrijving
Een symbolische kortfilm als aanklacht tegen geweld en destructie in de huidige en voorgaande generaties.
http://web.me.com/landvw1
Land Van Wynsberge – ‘BORDER-Lines’ (2012)  6 min 20
Documentaire
Beschrijving
Een symbolische kortfilm over migratie en transmigratie waarin een beeld opgeroepen wordt van een uitzichtloze Odyssee doorheen Europa.
Preview online http://vimeo.com/43387393
Land Van Wynsberge – ‘GLOBAL’  (2011)  1 min
Animatie & Eén-minuut-film

Omtrent de mondiale migratie
Preview online http://youtu.be/O1YFYzQfW3k
 

Land Van Wynsberge – ‘DARWIN progressions’  (2011)  1 min
Animatie & Eén-minuut-film

Een humoristische kijk op de evolutietheorie van Charles Darwin.
Preview online  http://youtu.be/QkYn-oH-ie0

 


Fabio Wuytack – ‘PERSONA NON GRATA’  (2008)  10 min versie
Documentaire
Beschrijving
Vervolgd als een revolutionair, verboden als priester, gearresteerd als een rebel, gevierd als een kunstenaar…dit is het overweldigend verhaal van Frans Wuytack. Hij ontketende een sociale en culturele revolutie in de jaren 60, veranderde de levens van vele mensen, van de Venezolaanse sloppenwijken tot aan Belgische havens. Persona non grata is een epische reis gemaakt door zijn zoon, documentairemaker Fabio Wuytack.
Vele international prijzen vielen de filmmaker ten deel op festivals in Europa, Amerika en Azië.


Fabio Wuytack – ‘CITTADELLARTE’ (2010)  19 min
Documentaire
Beschrijving
Cittadellarte, een Italiaanse stad van kunst waar creativiteit fuseert met nieuwe ideeën om te worden geïnjecteerd in de maatschappij. Dit was de droom van Michelangelo Pistoletto. Vandaag komen daar jonge kunstenaars, economen en wetenschappers samen om hun projecten te ontwikkelen. Een avontuur vol verrassende poëzie!
Officiële filmselectie in Griekenland, Italië en België (Cine Privé - Gent).
 www.fabiowuytack.com


Masterprojects KASK ‘School of Arts’ - Gent
Koninklijke Academie Schone Kunsten
Compilatie van eindejaarswerken 2010 en 2011 - Documentaires, Fictie en Animatiefilm

Daan Cools – ‘ABOUT A CAT’ (2010)  3 min 10 - animatiefilm
Isabelle Cracco – ‘GUILLAUME’ (2010)  16 min - animatiefilm
Jade De Paepe – ‘ONDERROK’ (2010)  3 min - animatiefilm
Dries Maesen – ‘SORRY’ (2010)  4 min 20 - animatiefilm
Barbara Raedschelders – ‘DE VOLGENDE’ (2010)  4 min 33 - animatiefilm
Wannes Destoop – ‘BADPAKJE 46’ (2010)  14 min – fictiefilm
Jolien Haesen – ‘DE POTTENKIJKERS’ (2011)  5 min 26 - animatie
Maud Langaskens – ‘PROSIT’ (2011)   4 min - animatiefilm
Britt Raes – ‘HOMEMADE’ (2011)  4 min 49 - animatiefilm
Virginie Suriano – ‘LA RENCONTRE’ (2011)  5 min 12 - animatiefilm
Jonatan Lyssens – ‘COLLECTIES’ (2011)  24 min 53
Boris Sverlow – ‘SHATTERED’ (2011)  8 min 12 - animatiefilm
Jessie De Leeuw – ‘YOU WILL FIND IT’ (2011) 17 min 08 - fictiefilm
Lucas Betsens – ‘PIERRE’ (2012) 5 min 19 – Kask-student - animatiefilmAcademie voor beeldende kunst - afdeling Animatiefilm, Offerlaan 3 – 9000 Gent
o.l.v.  Iza Cracco, Ann Barbier, Christel Degros
www.academiegent.be
Voorstelling  van de werken uit de lagere, middelbare en hogere graad Animatiefilm schooljaar 2010-2011

Kunstacademie – afdeling Animatiefilm, Schoolstraat 23 – 9230 Wetteren
o.l.v. Isabel Bouttens
www.academiewetteren.be
Selectie van een tiental werken uit lagere en middelbare graad.

Collectief project o.l.v. Isabel BOUTTENS met de afdelingen animatiefilm v.d. Academies Wetteren & Gent –
‘HET SPOOK VAN CORDONNIER’ (2011)  1’ 46”
Animatiefilm
Beschrijving
In de oude kousenfabriek Cordonnier spookt het…
Stopmotion met muurverf. Gefilmd in de oude kousenfabriek Cordonnier te Wetteren.
‘MUUUUUR   marathon animatieperformance’  tijdens 'Creatief Cordonnier' op 17.09.2011
Concept: Aaron Van Lierde, Isabel Bouttens, Isabel Fischer, Serge Verwest
Animatie: Aaron Van Lierde, Alexandra Deprez, Ann Barbier, Brecht Ameije,  Elke Van Ongeval, Femke De Wispelaere, Frank Poncelet, Isa De Leener, Isabel Bouttens, Isabel Fischer , Iza Cracco, Leen Konings, Martijn Van Hamme, Melanie Mast, Nele Fack, Pauline Mast, Philippe Taboureau
Muziek: Ergo Phizmiz and his orchestra, Free Music Archive www.fma.org
In samenwerking met: Gemeente Wetteren, Kunstacademie Wetteren, afdeling animatiefilm van de Academie Gent